Promotion MALAYSIA NATIONAL DAY'S: FREE DELIVERY to Peninsular Malaysia with purchase above RM 70 & East Malaysia with purchase RM 320 !!! Stays before 31/08/2020.
RM42.90
黑姜粉 BLACK GINGER POWDER 25G
Price RM42.90
Product SKU 9555140505416
Brand CHEONG HOONG
Availability In Stock
Quantity
This product has a maximum quantity of 9999
Description
Highlight

黑姜

黑姜粉被称为男性性欲增强剂和丰富的天然膳食健康补品,可增强心血管健康和改善的认知功能,有助于解渴的镇静茶。Black Ginger Powder

Black Ginger Powder is known as a male libido enhancer and a prolific natural dietary health supplement for cardiovascular health and improved cognitive function that makes a tasty thirst quenching mild sedative tea.

Scientific name: Kaempferia parviflora.

 

 


如需了解黑姜粉详细资料,可以查考以下网络链接:

http://ebuletin.mardi.gov.my/buletin/08/Halia%20hitam.pdf

黑姜粉效益:

 1. 增加新陈代谢并促进体重减轻
   
 2. 调节细胞代谢的活性
   
 3. 抗癌活性
   
 4. 血管舒张
   
 5. 心脏保护活性
   
 6. 增强性功能
   
 7. 神经保护活性
   
 8. 抗过敏
   
 9. 抗炎和抗氧化活性
   
 10. 抗骨关节炎活性

 

 

Benefit of Black Ginger Power:

 1. Increases metabolism and promotes weight loss
   
 2. Cellular metabolism-regulating activity
   
 3. Anticancer activity
   
 4. Vascular relaxation  
   
 5. Cardioprotective activity
   
 6. Sexual enhancing activity
   
 7. Neuroprotective activity
   
 8. Antiallergic
   
 9. Anti-inflammatory and antioxidative activity
   
 10. Antiosteoarthritis activity
What's in the box
 
 
Mohd Amin Jalil

 

Permintaan terhadap produk berasaskan bahan semula jadi atau herba meningkat secara mendadak di pasaran negara ini berikutan kecenderungan pengguna menggunakannya untuk tujuan perubatan dan kesihatan.

Tidak hairanlah pasaran industri produk herba di negara ini terus meningkat dari setahun ke setahun apabila dianggarkan nilai pasarannya mampu mencecah lebih RM4.5 bilion setahun.

Terdapat pelbagai bahan semula jadi atau herba yang popular di pasaran seperti tongkat ali, kacip fatimah dan daun misai kucing.

Bagaimanapun, pokok halia hitam atau nama saintifiknya Kaempferia parviflora, kurang popular dalam kalangan generasi masa kini.

 
 

Tumbuhan herba ini terdiri daripada kumpulan halia yang didapati secara meluas ditanam di Thailand berbanding di negara ini.

Mungkin faktor itulah yang menyebabkan ramai dalam kalangan masyarakat kurang mengenali apatah lagi mengetahui khasiatnya.

Situasi itu turut diakui pembekal dan pengedar anak benih pokok buah-buahan dan herba, Othman Saidon, 58.

Katanya, dari segi fizikal tanaman itu hampir serupa dengan kunyit, namun bentuk ubinya berbeza dan berwarna ungu hitam walaupun saiz seakan-akan sama.

“Ketika ini sukar memperoleh benih halia hitam kerana ia tidak terdapat di pasaran atau nurseri. Biasanya saya mendapatkan benihnya dari Thailand pada RM200 sekilogram.

“Halia hitam mempunyai nilai komersial yang tinggi kerana rizom (akar berisi) dan daunnya digunakan sebagai bahan bagi tujuan pengeluaran produk kesihatan, kosmetik, makanan tambahan dan perubatan.

“Hasil kajian yang dilakukan Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia (MARDI) mendapati tumbuhan ini mengandungi antioksida yang tinggi, meningkatkan tenaga manusia dan dikatakan sesuai untuk kosmetik serta bahan rawatan penyakit jantung,” katanya ketika ditemui di Pusat Operasi Rio Gemilang Nurseri Sdn Bhd miliknya, di Taman Senawang Jaya, Negeri Sembilan, baru-baru ini.

ANAK pokok halia hitam berusia empat bulan.

Othman berkata, berbanding di Thailand, penghasilan produk berasaskan halia hitam di pasaran tempatan sangat terbatas berikutan kekurangan bahan tanaman itu dan hanya segelintir pengusaha yang menanamnya secara berskala besar.